ak voor zijn politieke opvattingen. De bokswereld verbanneak voor zijn politieke opvattingen. De bokswereld verbanne

Postby yaya2017 » 22 May 2018, 03:39

Na het leiden van de San Francisco 49ers naar de 2013 Super Bowl, strikte quarterback Colin Kaepernick verschillende sponsoren van grote namen. Hij verscheen in de advertenties voor McDonald's, Beats by Dre en Jaguar in de jaren die volgden. Maar in 2016 begon hij te knielen tijdens het volkslied tijdens NFL-spellen om aandacht Nike Air Max Classic BW Donne te vragen Nike Air Presto Mujer voor politiegeweld. En dat is het moment waarop zijn lucratieve endossement-deals Nike Free Run 3.0 Femme opdroogden. Zijn activisme leidde ertoe dat zijn trui een topverkoper werd, maar er kwamen geen adverteerders. Nu was hun shutout van Kaepernick voorbij. Adidas wil Kap zeker een deal geven, aldus Mark King, president van de Noord-Amerikaanse divisie van het bedrijf. Er is maar één vangst: de atleet en activist moeten eerst tekenen bij een NFL-team. Deze toestand weerspiegelt de aanhoudende ambivalentie die zowel de sportwereld als het bedrijfsleven hebben gehad ten aanzien van publieke figuren die politiek worden. Professionele sport, ras en politiek zijn in de VS al meer dan een eeuw onderhevig, met atleten van kleur die herhaaldelijk worden gemeden wanneer ze vochten onrecht of weigerden racistische dictaten te volgen over hoe ze zich moesten gedragen. In een tijd waarin politieke betrokkenheid bij Amerikanen wijdverspreid is, Nike Air Zoom Spiridon Womens volgt Adidas de lijn. Het wil het publiek laten weten dat het de meest uitgesproken atleet van de natie ondersteunt, maar heeft het lot van een zogenaamd sponsorschap voor hem in handen gelegd van de competitie die hem uitschakelde.

Toen Kaepernick in 2017 een gratis agent werd na zijn vijfjarige run met de 49ers, pakte geen ander team hem op. De quarterback diende uiteindelijk een klacht in tegen de teameigenaars van het NFL en beschuldigde hen van samenspannen tegen hem vanwege zijn politiek. De klacht en de tijd dat Kaepernick niet ondertekend is door een NFL-team, maken het onwaarschijnlijk dat hij zijn voetbalcarrière snel weer zal hervatten. Hij is nauwelijks de eerste atleet van kleur wraak voor zijn politieke opvattingen. De bokswereld verbannen Muhammad Ali nadat hij in 1967 weigerde dienst te nemen in het Amerikaanse www.aubergedupionnier.fr leger tijdens de Vietnam-oorlog. Het jaar daarop gaven hardlopers John Carlos en Tommie Smith de zwarte power salute tijdens de Olympische Spelen van 1968 in Mexico om te protesteren tegen armoede, lynchen en racisme. De sprinters verloren geen enkele goedkeuring, omdat ze er aanvankelijk geen hadden, maar ze waren hierdoor van hun Olympische medailles ontdaan en daardoor van hun atletische carrière verwijderd. In de leeftijd van Black Lives Matter is het echter moeilijker voor sportorganisaties en bedrijven om atleten in stilte te intimideren. Wanneer sporters het moeilijk houden met zaken als politiegeweld, riskeren ze vervreemdende kleuren. Nadat LeBron aarzelde om zich uit te spreken over de moord op de 12-jarige Ohioan Tamir Rice in 2014, riep de Nike Free Run 2.0 Femme moeder van de vermoorde jongen hem erom.

Sindsdien is James er echter in Nike Roshe Run Femme geslaagd het activisme in balans te brengen met zijn lucratieve sponsorschappen. Hij heeft de politiemoorden besproken van Alton Sterling en Philando Castile, campagne gevoerd voor Hillary Clinton, en zijn eigen ervaringen met onverdraagzaamheid besproken nadat racistische graffiti vorig jaar in zijn huis in Los Angeles was achtergelaten. Fox News host Laura Ingraham wil misschien dat James "zwijg en dribbel, "maar geen enkele van zijn openhartigheid over ras lijkt zijn status als Nike-pitcher in gevaar te hebben gebracht: hij heeft een levenslange deal met het bedrijf. Misschien komt dat omdat Nike zelf zijn bezorgdheid over de rassenrelaties heeft bekendgemaakt. CEO en voorzitter Mark Parker hebben een verklaring vrijgegeven over de race in de VS kort nadat Nike Air Vapormax Femme Sterling Nike Free 5.0 Femme en Castile's spraakmakende politiemoorden de natie in 2016 op scherp hebben gezet. "Ik ben er trots op dat Nike zich tegen discriminatie in welke vorm dan ook keert", zei Parker. "We staan ??tegen onverdraagzaamheid. Wij staan ??voor raciale gerechtigheid. We zijn ervan overtuigd dat de wereld kan verbeteren. "Hij eindigde het briefje met hashtags #blacklivesmatter en #stoptheviolence - een gedurfde stap voor een multinationale onderneming met een aantal klanten die deze gevoelens zeker niet delen.
yaya2017

 
Posts: 1457
Joined: 12 Jul 2017, 10:55

Return to New Hindi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron